Zima se je odločila, da se še ne bo poslovila. Čeprav sem prepričan, da  nas ni malo, ki smo potihem upali, da nas čakajo le še toplejši dnevi, vendar sem ravno danes slišal najnovejšo napoved, da naj bi v naslednjem tednu ponovno snežilo.

Seveda pa obstajajo tudi ljudje in verjamem, da jih ni malo, ki enostavno obožujejo vse, kar je povezano z zimo in zimskimi radostmi. Čeprav so drugi mnenja, da ti ljubitelji zime niso čisto pri pravi. Zima res zna biti čudovita, vendar prepogosto v vsakdan vnese preveč slabe volje – preprosto nebi smela biti tukaj.

Na srečo pa si z malo iznajdljivosti in s pomočjo teh 7 preprostih nasvetov ostanek zime, ki nas še čaka vsaj malo olajšamo.

 1.  Ste obtičali v snegu? In pri sebi nimate nič primernega, s čimer bi avto spravili v gibanje? Uporabite preprogo avtomobila, ki so postavite pod pogonska kolesa. To vam bo pomagalo prilezti iz drseče situacije.

2.  Je vaš najljubši pulover, ki ga nosite že vse od jeseni postal neprijetno »zmuckan«? In se od njega nikakor še nimate namena ločiti? Uporabite poceni britvico. Nežno z njo večkrat povlecite po mestih, kjer so se neprijetne mucke nabrale in vaš pulover bo spet kot nov.

3.  Stavite na kolesarjenje tudi v snegu, vendar vam nevarno drsi? Da vam ne bo potrebno kupovati in menjati različnih profilov gum svojega kolesa, lahko enostavno na kolesa namestite PVC vezice. Enostavna in poceni rešitev za zimsko kolesarjenje.

4.  Vam drsi, kamorkoli se premaknete? Uporabite stare čevlje in v podplat zavijte nekaj manjših vijakov. Pri tem pazite, da ne bodo predolgi, ter da se zagotovo sezujete, preden stopite v prostor.

5.  Vam tekočina za čiščenje vetrobranskih stekel stalno zmrzuje? Namesto da bi kupovali koncentrat čistila za zimo, lahko zmešate vodo, čistilni alkohol in čajno žličko detergenta za pomivanje posode. Alkohol bo preprečil zmrzovanje tekočine.

6.  Vam brisalci na avtomobilu ponoči pogosto primrznejo na steklo? In tudi če jih imate dvignjene, se na njih nabere zmrzal? Poleg tega, da jih dvignete, jih še pokrijte s starimi nogavicami.

7.  Ali vaši škornji vedno povzročajo veliko nereda na vašem prostoru za čevlje? Narežite peno za plavanje – »črva« in jih postavite v čevlje. To bo poskrbelo, da bodo vaši škornji vedno stali pokonci in ne bodo povzročali nereda.

Včasih, sploh pa če nas vreme preseneti, preživetje v času snega ni prav lahko, vendar se da. Najlažje je, če smo na situacijo pripravljeni. Zatorej, če nam za naslednji teden napovedujejo malček snega, pa četudi le en dan, si priskrbimo nekaj toplega za obleči, nedrseče čevlje in poskrbimo za naše vozilo. Tako nam bo lažje in pomlad, ki že potihem trka na vrata, bo tukaj še hitreje.