Fotoaparati visokega razreda

V tem razredu se nahajajo dražji fotoaparati, ki poleg samodejnih nastavitev omogočajo tudi velik nabor ročnih nastavitev in funkcij. Zaradi tega so namenjeni predvsem zahvtevnim fotografom, ki zahtevajo najboljše rezultate in delovanje. Ločimo klasične kompaktne in sistemske kamere z izmenljivimi objektivi.

Takšni fotoaparati imajo vgrajene vrhunske komponente, od velikih senzorjev visoke ločljivosti 12-20MP (megapikslov) do najnovejših izredno hitrih procesorjev, ki skrbijo za pravilno reprodukcijo barv, zmanjševanje digitalnega šuma in hitro delovanje (tudi hitro zaporedno fotografiranje).

Vgrajene ali izmenljive objektive sestavljajo najboljša stekla, ki zmanjšujejo različne vrste popačenj in so svetlobno izredno močni.  Tudi tu ne moremo mimo elektronike, ki skrbi za hitro samodejno ostrenje in sistem za zmanjševanje vibracij.  Poleg vsega imajo ponavadi tudi nastavke za dodatno opremo kot je bliskavica in različne vrste sprožilcev.

Pred nakupom dobro premislite kakšna so vaša pričakovanja in koliko časa boste namenili fotografiranju, ker ti fotoaparati niso poceni. Premislite tudi  katera vrsta je bolj primerna za vas, če nameravate svoj sistem nadgrajevati (D-SLR pa so preveč okorni) so sistemski fotoaparati prava izbira za vas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*